top of page

Artırılmış Gerçeklik ve Eğitim

Güncelleme tarihi: 27 Şub 2023

Artırılmış gerçeklik (AR) bilindiği üzere son yıllarda oldukça ilgi gören ve hızla hayatın her alanına entegre olan bir teknolojidir. 3D teknolojileri ile birlikte tüm sektörlere hızla yayılan bu teknoloji elbette ki eğitim alanında da kendini gösteriyor. Eğitim alanına yenilikçi bir bakış açısı kazandıran ve birçok farklı yönden kolaylıklar sağlayan bu teknoloji, öğrenciler tarafından da oldukça seviliyor. Artırılmış gerçeklik teknolojisi eğitimde belki de yeni bir çağ başlatabilecek potansiyeldedir. Doğru ve etkili kullanımı ile öğrenme aşamasını daha kolay ve etkili bir hale getirdiği gibi aynı zamanda öğrenme isteğini de arttırıyor. Amazoi Software’de artırılmış gerçeklik (AR) ve 3D teknolojileri ile desteklenen ilerici eğitim modelini benimseyerek öğrenciler için etkili uygulamalar çıkarıyor. Her geçen gün AR destekli farklı ders içerikleri ile eğitim kütüphanesini genişleten Amazoi Software’in uygulamalarını şu şekilde sıralayabiliriz;


  • Artırılmış Gerçeklik Destekli Marketing uygulamaları

  • Dijital Eğitim Uygulaması

  • Artırılmış Gerçeklik ile Dijital Müzeler Uygulaması

  • Artırılmış Gerçeklik destekli mobil oyunları

  • 3D Karakter Animasyon Uygulaması

Artırılmış Gerçeklik Destekli Marketing Uygulamaları


Bu uygulama çözümümüz sayesinde katalog entegre yüksek kullanıcı deneyimi yaşatabileceğiniz gibi ürünlerinizin 3D modellerini gerçek ortama eş zamanlı ekleyerek kullanıcılarınıza farklı ve etkili bir deneyim yaşatabilirsiniz. E ticaret sitenize entegre bu deneyimi yaşatabileceğiniz gibi lansman ve fuar organizasyonlarında çözümlerinizi sunabilirsiniz.


Dijital Eğitim Uygulaması


16 farklı kitaba entegre ettiğimiz AR teknolojisi, eğitim ve yayıncılık pazarında da yer alıyor. Dijital eğitim uygulamalarını üst seviyeye taşıyarak öğrencilere 3 boyutlu animasyonlar ile interaktif bir eğitim sunuluyor. Bu 3 boyutlu ve interaktif olan öğrenim biçimi sayesinde öğrenciler, en zorlandıkları konuları bile kolayca ve eğlenerek öğreniyor.

Dinamik tabanlı AR destekli mobil uygulama çözümümüzde herhangi bir hedef görsele gerek olmaz. Kullanıcının, mobil uygulamamızı kullanırken, hedef görsele ihtiyacı olmadan AR teknolojisini zemine ekleyerek deneyimlemesini sağlıyoruz. Öğrenciler bu sayede anlaşılması güç olan konuları interaktif 3 boyutlu animasyonlar ile deneyimleyerek öğreniyorlar. Türkiye'nin en büyük zincir okulu bu teknolojide şirketimiz ile iş birliği yapmaktadır.


Artırılmış Gerçeklik ile Dijital Müze Uygulaması

Eğitimi destekleyen ve eğitime farklı bakış açıları katan müzelerin dijital müze alanında çok yüksek bir kullanıcı deneyimi oluşturduğunu biliyor muydunuz?


Artırılmış Gerçeklik Oyunları

Artırılmış Gerçeklik teknolojisi ile desteklediğimiz oyunlarımızla çocuklar için hem öğretici hem de eğlenceli oyunlar sunuyoruz. Android/IOS telefonunuzdan ya da tabletinizden uyumlu oyunlarımızı her boyutta keyifle çocuklarınıza oynatabilirsiniz.


3D Karakter Animasyon Uygulaması

Projemiz ile artırılmış gerçeklik teknolojisini birleştirerek Android/IOS destekli uygulamamızı oluşturduk. Mobil uygulamamızı indirip üründe yer alan resmi okuttuğunuzda interaktif bir şekilde 3 boyutlu animasyon ve ses desteği ile fotoğraf ve video kaydedip sosyal medya platformlarında paylaşım yapabilirsiniz. Deneyimlemek için AR Tube uygulamasını ve AR Tube etiketli ürünleri kullanabilirsiniz.








106 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page